Klasszikus kelkáposzta főzelék rántással

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek

kelkáposzta főzelékA kelkáposzta főzelék több módon készülhet az alábbi főzelék rántással készült. A jó kelkáposzta főzelék lényege a megfelelő sűrítés.

Hozzávalók

– 1 kg kelkáposzta

– 20 dkg burgonya

– 1 kisebb vöröshagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– őrölt kömény

– édes őrölt pirospaprika

– 2 evőkanál liszt

– kevés olaj

– só, bors

A klasszikus kelkáposzta főzelék recept elkészítése 

A kelkáposztát megmosom, ketté vágom, kivájom a torzsáját, majd egy centis vastagságú csíkokra szeletelem.

A burgonyát meghámozom és kockákra darabolom.

Egy nagyobb lábosba teszem a kelkáposztát és a burgonyát, félig felöntöm vízzel, megfűszerezem az őrölt köménnyel, sózom, borsozom. körülbelül 25 percet főzöm.

Készítek egy magyaros rántást, kevés olajon a lisztet zsemleszínűre pirítom, hozzákeverem a vékony apróra szeletelt hagymát és 2-3 percet fonnyasztom, majd rápréselem a fokhagymát. A tűzről levéve hozzákeverem a pirospaprikát, majd 1-2 merőkanál főzőlével simára keverem, majd belekeverem a kelkáposzta főzelékbe és fedő nélkül kevergetve pár percet enyhén összeforralom.

A kelkáposzta főzelék tökéletes köret pörköltekhez, fasírthoz, virslihez. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW