Klasszikus kelkáposzta főzelék rántással
A kelkáposzta főzelék több módon készülhet az alábbi főzelék rántással készült. A jó kelkáposzta főzelék lényege a megfelelő sűrítés.
Hozzávalók
– 1 kg kelkáposzta
– 20 dkg burgonya
– 1 kisebb vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– őrölt kömény
– édes őrölt pirospaprika
– 2 evőkanál liszt
– kevés olaj
– só, bors
A klasszikus kelkáposzta főzelék recept elkészítése
A kelkáposztát megmosom, ketté vágom, kivájom a torzsáját, majd egy centis vastagságú csíkokra szeletelem.
A burgonyát meghámozom és kockákra darabolom.
Egy nagyobb lábosba teszem a kelkáposztát és a burgonyát, félig felöntöm vízzel, megfűszerezem az őrölt köménnyel, sózom, borsozom. körülbelül 25 percet főzöm.
Készítek egy magyaros rántást, kevés olajon a lisztet zsemleszínűre pirítom, hozzákeverem a vékony apróra szeletelt hagymát és 2-3 percet fonnyasztom, majd rápréselem a fokhagymát. A tűzről levéve hozzákeverem a pirospaprikát, majd 1-2 merőkanál főzőlével simára keverem, majd belekeverem a kelkáposzta főzelékbe és fedő nélkül kevergetve pár percet enyhén összeforralom.
A kelkáposzta főzelék tökéletes köret pörköltekhez, fasírthoz, virslihez.