Kelkáposztaleves tojással
Ez az egyszerű gyorsan elkészíthető csurgatott kelkáposztaleves egy kicsit másképp készül mint a megszokott hagyományos kelkáposztaleves.
Tojásos kelkáposztaleves hozzávalói
– 25 dkg kelkáposzta
– 1 vöröshagyma
– 1 liter víz
– só, bors
– 2 evőkanál olívaolaj
– 3 tojás
– 5 dkg reszelt parmezán sajt
A csurgatott tojásos kelkáposztaleves recept elkészítése
A kelkáposztát vékony csíkokra szeletelem, szűrőben leöblítem.
A vöröshagymát vékony apróra szeletelem, majd egy lábosban olívaolajon pár percet pirítom, hozzáadom a kelkáposztát és öt percet fonnyasztom.
Felöntöm 1 liter vízzel, megsózom, megborsozom, 20 percet főzöm.
A parmezánt összekeverem a felvert tojásokkal, majd állandóan kevergetve belecsurgatom a kelkáposztalevesbe és el is készült a csurgatott tojásos kelkáposztaleves.