Kelkáposzta főzelék habarással
A kelkáposzta főzelék elkészítése lehetséges rántással, habarással vagy az egészségesebb változata csak egyszerűen sűrítéssel.
Az alábbi kelkáposzta főzelék recept habarással készült.
Hozzávalók
– 1 kg kelkáposzta
– 4-5 darab burgonya
– 1 vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 dl tejföl
– 2 evőkanál liszt
– édes pirospaprika
– őrölt kömény
– majoránna
– só, bors
Kelkáposzta főzelék recept elkészítése habarással
A kelkáposztát megmosom majd 1 cm-es csíkokra szeletelem.
Egy lábosban az apróra szeletelt hagymát kevés olajon megpirítom, hozzápréselem a fokhagymát, egy perc utána beleteszem a kockákra szeletelt burgonyát és a csíkokra szeletelt kelkáposztát.
Felöntöm annyi vízzel , hogy majdnem ellepje és lefedve közepes lángon 25 percet főzöm.
Belekeverem a fűszereket.
A tejfölt és a lisztet összekeverem, majd belekeverem a kelkáposzta főzelékbe és még öt percet főzöm, és el is készült a kelkáposzta főzelék habarással.