Karfiolleves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

leves

A karfiol kiváló tápanyagforrás és igen gazdag C vitaminban az egészséges energia szegény étrend egyik alap élelmiszere az alacsony szénhidráttartalma és a magas ásványi só és rost tartalma véget. A rendszeres karfiol fogyasztás megvédi a szervezetet az egyes betegségek kialakulása ellen mint például a bélrák. A karfiolleves korlátlanul fogyasztható.

Hozzávalók a karfiolleves recepthez

– 1 közepes karfiol

– 1 mogyoróhagyma

– 2 szál sárgarépa

– 2 szál fehérrépa

– 1 kis fej zeller

– só, bors, köménymag, kurkuma, petrezselyem

A karfiolleves elkészítése

A mogyoróhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagyjuk, amíg a répa kicsi színt enged, majd kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a karikákra szelt fehérrépát és a felszeletelt zellert. Felengedjük vízzel és felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük tovább. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal vagy őrölt köménnyel és kurkumával. Később hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és lassú tűzön készre főzzük a karfiollevest. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálalhatjuk is.
Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW