Karfiolleves
By : recept parádé | | On : | Kategória : Előételek, Levesek
A karfiol kiváló tápanyagforrás és igen gazdag C vitaminban az egészséges energia szegény étrend egyik alap élelmiszere az alacsony szénhidráttartalma és a magas ásványi só és rost tartalma véget. A rendszeres karfiol fogyasztás megvédi a szervezetet az egyes betegségek kialakulása ellen mint például a bélrák. A karfiolleves korlátlanul fogyasztható.
Hozzávalók a karfiolleves recepthez
– 1 közepes karfiol
– 1 mogyoróhagyma
– 2 szál sárgarépa
– 2 szál fehérrépa
– 1 kis fej zeller
– só, bors, köménymag, kurkuma, petrezselyem
A karfiolleves elkészítése
A mogyoróhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagyjuk, amíg a répa kicsi színt enged, majd kevés vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a karikákra szelt fehérrépát és a felszeletelt zellert. Felengedjük vízzel és felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük tovább. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal vagy őrölt köménnyel és kurkumával. Később hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és lassú tűzön készre főzzük a karfiollevest. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálalhatjuk is.
Post Views: 1 173