Karamellás szűzpecsenye

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

A kínai konyhából merített karamellás szűzpecsenye recept.

A karamellás szűzpecsenye recept hozzávalói

– 50 dkg szűzpecsenye

– 15 dkg mogyoróhagyma

– 2 répa

– 5 dkg cukor

– 1 kávéskanál szójaszósz

– fél kávéskanál kínai ötfűszer keverék

– 1 evőkanál olaj

– 2 evőkanál borecet

– só

A karamellás szűzpecsenye recept elkészítése

A szűzpecsenyét 1 cm-es vastagságú darabokra szeletelem, megsózom.

A mogyoróhagymát vékony szeletekre szeletelem.

A répákat is meghámozom és vékony karikákra szeletelem.

Elkészítem a karamellát, egy evőkanál vízben a cukrot közepes lángon megolvasztom, mikor világosbarna színű leveszem a tűzről és 3 evőkanál vizet belekeverek.

Egy serpenyőben olajon a húst megkapatom minden oldalán, majd hozzáadom a mogyoróhagymát és a sárgarépát, két percet sütöm, majd hozzáöntöm a két evőkanál ecetet.

Hozzáöntöm a karamellát, többször megforgatom benne a húst, hozzáadom a szójaszószt, lefedem és kis tűzön egy órát főzöm.

Rizzsel tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW