Karamellás szűzpecsenye
A kínai konyhából merített karamellás szűzpecsenye recept.
A karamellás szűzpecsenye recept hozzávalói
– 50 dkg szűzpecsenye
– 15 dkg mogyoróhagyma
– 2 répa
– 5 dkg cukor
– 1 kávéskanál szójaszósz
– fél kávéskanál kínai ötfűszer keverék
– 1 evőkanál olaj
– 2 evőkanál borecet
– só
A karamellás szűzpecsenye recept elkészítése
A szűzpecsenyét 1 cm-es vastagságú darabokra szeletelem, megsózom.
A mogyoróhagymát vékony szeletekre szeletelem.
A répákat is meghámozom és vékony karikákra szeletelem.
Elkészítem a karamellát, egy evőkanál vízben a cukrot közepes lángon megolvasztom, mikor világosbarna színű leveszem a tűzről és 3 evőkanál vizet belekeverek.
Egy serpenyőben olajon a húst megkapatom minden oldalán, majd hozzáadom a mogyoróhagymát és a sárgarépát, két percet sütöm, majd hozzáöntöm a két evőkanál ecetet.
Hozzáöntöm a karamellát, többször megforgatom benne a húst, hozzáadom a szójaszószt, lefedem és kis tűzön egy órát főzöm.
Rizzsel tálalom.