Karácsonyi mézes töltött pulykacomb
Ezzel az olcsó töltött pulykacomb recepttel egy igen finom omlós húst varázsolhatunk a karácsonyi ünnepi asztalra.
A töltött pulykacomb recept hozzávalói
– 2 pulykacomb ( kb. 45 dkg darabja )
– 15 dkg darált borjúhús
– 30 dkg gomba
– 1 zsemle
– 1 tojás
– méz
– 1 evőkanál konyak
– 1 paradicsom
– 4 gerezd fokhagyma
– olívaolaj
– só, bors
A mézes töltött pulykacomb recept elkészítése
Először is elkészítem a tölteléket.
A gombákat megtisztítom, feldarabolom, majd kevés olívaolajon megpirítom, belepréselek egy gerezd fokhagymát, megsózom, megborsozom és félreteszem.
Egy tálban a darált borjúhúst, tojást, 3 evőkanál vékonyra szeletelt petrezselymet a beáztatott kicsavart zsemlét egy evőkanál olívaolajat, egy evőkanál konyakot és az elkészített gombát összekeverem. Beteszem a hűtőbe.
A pulykacombot megtisztítom, megmosom és egy éles késsel a felső pulykacombot a csont mentén bevágom és kicsontozom.
Belehelyezem a tölteléket, konyhai zsinórral, cérnával összekötözöm vagy összevarrom és egy sütőbe illő tálba bőröstől lefele beteszem a pulykacombot.
Egy evőkanál mézzel bekenem, a tálba berakom a négy fele vágott paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát héjastól megszurkálva, meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd 190 fokos előmelegített sütőbe teszem 90 percre.
15 perc sütés után egy deci vizet öntök a tálba összekeverem és meglocsolom a pulykacombot.
45 perc sütés után megfordítom és bekenem mézzel.
15 perccel a sütési idő vége előtt újra megfordítom a pulykacombot.
Mikor elkészült a mézes töltött pulykacomb felszeletelem és sütőben sült burgonyával tálalom.