Karácsonyi mézes töltött pulykacomb

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

Ezzel az olcsó töltött pulykacomb recepttel egy igen finom omlós húst varázsolhatunk a karácsonyi ünnepi asztalra.

A töltött pulykacomb recept hozzávalói

– 2 pulykacomb ( kb. 45 dkg darabja )

– 15 dkg darált borjúhús

– 30 dkg gomba

– 1 zsemle

– 1 tojás

– méz

– 1 evőkanál konyak

– 1 paradicsom

– 4 gerezd fokhagyma

– olívaolaj

– só, bors

A mézes töltött pulykacomb recept elkészítése

Először is elkészítem a tölteléket.

A gombákat megtisztítom, feldarabolom, majd kevés olívaolajon megpirítom, belepréselek egy gerezd fokhagymát, megsózom, megborsozom és félreteszem.

Egy tálban a darált borjúhúst, tojást, 3 evőkanál vékonyra szeletelt petrezselymet a beáztatott kicsavart zsemlét egy evőkanál olívaolajat, egy evőkanál konyakot és az elkészített gombát összekeverem. Beteszem a hűtőbe. 

A pulykacombot megtisztítom, megmosom és egy éles késsel a felső pulykacombot a csont mentén bevágom és kicsontozom.

Belehelyezem a tölteléket, konyhai zsinórral, cérnával összekötözöm vagy összevarrom és egy sütőbe illő tálba bőröstől lefele beteszem a pulykacombot.

Egy evőkanál mézzel bekenem, a tálba berakom a négy fele vágott paradicsomot, 3 gerezd fokhagymát héjastól megszurkálva, meglocsolom egy kis olívaolajjal, majd 190 fokos előmelegített sütőbe teszem 90 percre.

15 perc sütés után egy deci vizet öntök a tálba összekeverem és meglocsolom a pulykacombot.

45 perc sütés után megfordítom és bekenem mézzel.

15 perccel a sütési idő vége előtt újra megfordítom a pulykacombot.

Mikor elkészült a mézes töltött pulykacomb felszeletelem és sütőben sült burgonyával tálalom.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW