Káposztás spagetti
Egy kicsit másképpen készült mint a megszokott hagyományos káposztás tészta a káposztás spagetti vagy tagliatelle.
A káposztás spagetti recept hozzávalói
– fél fejes káposzta
– 1 fej vöröshagyma
– 25 dkg spagetti
– 10 dkg bacon szalonna
– 1 tojás sárgája
– 1 dl tejszín
– reszelt parmezán
– só, bors
A káposztás spagetti recept elkészítése
A káposztát lereszelem, megsózom és 1 órát félre teszem.
A vöröshagymát vékony szeletekre felszeletelem, majd kevés olajon dinsztelem, 10 perc után hozzáadom a gyufaszál formára szeletelt bacon szalonnát és az alaposan kinyomkodott lereszelt káposztát.
{loadposition maposition468x60}
Közepes tűzön 30 percet párolom, majd hozzákeverem az előre megfőzött spagetti tésztát, megborsozom.
A tojás sárgáját összekeverem a tejszínnel, majd a tűzről levett káposztás spagettibe keverem.
A káposztás spagettit azonnal tálalom és meghintem reszelt parmezán sajttal.