Kapormártás
Kapormártás friss kaporból
Hús és halételekhez gyorsan egyszerűen készíthetünk egy finom mártást friss kaporból.
A friss kapormártás recept hozzávalói
- 1 csokor friss kapor
- 1 mogyoróhagyma
- leves alaplé
- olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
A friss kapormártás recept elkészítése
A kaprot alaposan megmosom, majd apróra felszeletelem.
Egy serpenyőben az olajat felmelegítem, beleteszem az apróra szeletelt mogyoróhagymát, egy kicsit megpirítom majd hozzáadom az apróra szeletelt kaprot, felöntöm egy kis leves alaplével. Pár percet főzöm.
A lisztet összekeverem a tejföllel, majd a tűzről levéve belekeverem a kapormártásba.
Visszateszem a tűzre és kis lángon összefőzöm és el is készült az egyszerű friss kapormártás.