Kantoni rizs
Szinte minden főétellel tálalható a kantoni sült rizs, amit előre elkészíthetünk és csak sütőben megmelegítjük tálalás előtt.
A kantoni rizs recept hozzávalói
– 20 dkg rizs
– 1 kis doboz zöldborsó
– 2 tojás
– 10 dkg kis kockákra szeletelt sonka
– só, bors
– olaj
– 1 evőkanál vaj
A kantoni rizs recept elkészítése
A rizst megfőzöm leszűröm.
A tojást kevés olajon rántottának megsütöm, félreteszem és késsel apróra darabolom.
A zöldborsót egy szűrőben megmosom, lecsepegtettem.
Egy serpenyőben a sonkát kicsit megkapatom, hozzáadom a zöldborsót.
Egy sütőbe illő tálban a rizst sonkát, zöldborsót, felszeletelt tojás rántottát összekeverem megsózom, megborsozom, ráteszem a vajat és sütőben kis hőmérsékleten megmelegítem, és el is készült az egyszerű kantoni rizs.