Kacsamell filé libazsírban pirított krumplival
A kacsamell a nemesebb húsok családjába tartozik, inkább ünnepi alkalmakkor készítjük, pedig nem is túl drága. A kacsamell filét az ínyencek általában rozésan sütve fogyasztják, de aki akarja megsütheti jobban. Ízlés kérdése. A kacsmell filét libazsírban pirítot krumplival tálalom.
Hozzávalók: 2 személyre
– 1 kacsamell
– 40 dkg burgonya
– libazsír
– só, bors
A kacsamell filé recept elkészítése
A kacsamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a kacsamellfilé bőrös felét négyzetesen bevagdossuk és egy serpenyőben zsiradék nélkül a bőrös felét 5 percet sütjük, majd megfordítjuk és még pár percet sütjük. A kacsamellfilét rozésan sütjük. Félre tesszük 15-20 percre, majd felszeleteljük.
Libazsírban megforgatott, megpirított főtt krumpli karikákkal tálaljuk.