Kacsamell filé libazsírban pirított krumplival

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

A kacsamell a nemesebb húsok családjába tartozik, inkább ünnepi alkalmakkor készítjük, pedig nem is túl drága. A kacsamell filét az ínyencek általában rozésan sütve fogyasztják, de aki akarja megsütheti jobban. Ízlés kérdése. A kacsmell filét libazsírban pirítot krumplival tálalom.

Hozzávalók: 2 személyre

– 1 kacsamell

– 40 dkg burgonya

– libazsír

– só, bors

A kacsamell filé recept elkészítése

A kacsamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a kacsamellfilé bőrös felét négyzetesen bevagdossuk és egy serpenyőben zsiradék nélkül a bőrös felét 5 percet sütjük, majd megfordítjuk és még pár percet sütjük. A kacsamellfilét rozésan sütjük. Félre tesszük 15-20 percre, majd felszeleteljük.

Libazsírban megforgatott, megpirított főtt krumpli karikákkal tálaljuk.

losange     

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW