Kacsamell Parmentier
Ez a recept egy kicsit eltér a megszokott hachis parmentier recepttől, kacsamell filével és a pürét burgonya és zeller keverékével készítjük.
Hozzávalók: 2 személyre
– 1 kacsamell filé
– 50 dkg burgonya
– 25 dkg zellergumó
– 10 dkg reszelt sajt
– só, bors
A kacsamell parmentier recept elkészítése:
A burgonyát és a zellergumót meghámozom, feldarabolom, majd sós vízben megfőzöm. Kiszedem a vízből és krumplinyomóval átnyomom, megsózom, megborsozom és alaposan összekeverem.
A kacsamell filét a bőrös oldalán bevagdosom, a húsos oldalát megsózom, megborsozom, majd egy serpenyőben a bőrös oldalán öt percet sütöm, majd megfordítom és pár percet még sütöm. A kacsamell filét rosé-n kell sütni.
A kacsamell filét vékiony szeletekre felvagdosom, majd kockákra darabolom.
Egy sütőbe illő tálat kivajazok és belehelyezem a kacsamell filé darabokat, ráteszem a burgonya-zeller pürémet, majd megszórom a reszelt sajttal.
200 fokon előmelegített sütőbe helyezem 10-15 percre míg a sajt megolvad.