Kacsamell Parmentier

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

zelleres

Ez a recept egy kicsit eltér a megszokott hachis parmentier recepttől, kacsamell filével és a pürét burgonya és zeller keverékével készítjük.

Hozzávalók: 2 személyre

– 1 kacsamell filé

– 50 dkg burgonya

– 25 dkg zellergumó

– 10 dkg reszelt sajt

– só, bors

A kacsamell parmentier recept elkészítése:

A burgonyát és a zellergumót meghámozom, feldarabolom, majd sós vízben megfőzöm. Kiszedem a vízből és krumplinyomóval átnyomom, megsózom, megborsozom és alaposan összekeverem.

A kacsamell filét a bőrös oldalán bevagdosom, a húsos oldalát megsózom, megborsozom, majd egy serpenyőben a bőrös oldalán öt percet sütöm, majd megfordítom és pár percet még sütöm. A kacsamell filét rosé-n kell sütni.

A kacsamell filét vékiony szeletekre felvagdosom, majd kockákra darabolom.

Egy sütőbe illő tálat kivajazok és belehelyezem a kacsamell filé darabokat, ráteszem a burgonya-zeller pürémet, majd megszórom a reszelt sajttal.

200 fokon előmelegített sütőbe helyezem 10-15 percre míg a sajt megolvad.

magret

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW