Homár elkészítése

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, karácsonyi

receptHa szerencsénk van élő homár beszerzésére akkor mindenféleképpen azt részesítsük előnybe a fagyasztottal szemben.

A homár legjobb elkészítési módja az élve főzés, állítólag így őrzi meg legjobban az ízét. Nagyon fontos a főzési idő betartása is, ha túl sokáig főzzük akkor száraz, rágós gumis lesz.

A homár főzési ideje:

375 g   12 perc

500 g   13 perc

700 g   15 perc

1 kg     18 perc

Egy nagy lábosban felforraljuk a vizet, literenként egy kávéskanál sót adunk hozzá, majd beletesszük a homárt, lefedjük és az újra forrástól számoljuk a főzési időt.

homard     homár

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW