Homár elkészítése

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, karácsonyi

receptHa szerencsénk van élő homár beszerzésére akkor mindenféleképpen azt részesítsük előnybe a fagyasztottal szemben.

A homár legjobb elkészítési módja az élve főzés, állítólag így őrzi meg legjobban az ízét. Nagyon fontos a főzési idő betartása is, ha túl sokáig főzzük akkor száraz, rágós gumis lesz.

A homár főzési ideje:

375 g   12 perc

500 g   13 perc

700 g   15 perc

1 kg     18 perc

Egy nagy lábosban felforraljuk a vizet, literenként egy kávéskanál sót adunk hozzá, majd beletesszük a homárt, lefedjük és az újra forrástól számoljuk a főzési időt.

homard     homár

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW