Házi paradicsomszósz
Házi paradicsomszósz recept
A házilag készített paradicsomszósz sokkal jobb választás a mindenféle tartósítókkal tele pakolt bolti paradicsomszósznál. Sokkal egészségesebb és gyorsan elkészíthető.
A házi paradicsomszósz hozzávalói
– 80 dkg paradicsom
– 2 db vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 8 levél friss bazsalikom
– 8 ág petrezselem
– só, bors
A paradicsomszósz elkészítése házilag
A paradicsomot meghámozom és kis darabokra szeletelem. A hagymát vékonyra szeletelem. A bazsalikomot és a petrezselmet is nagyon vékonyra szeletelem.
Egy lábosba öntöm a paradicsomot a levével együtt, hozzáadom a hagymát, petrezselymet, rápréselem a fokhagymát, majd felforralom, leveszem a lángot és kis tűzön főzöm kb 20 percen keresztül. Ha túl sűrű lesz akkor főzés közben egy kis vizet adok hozzá.
Egy mixerrel összemixelem, hozzáadom a bazsalikomot, megsózom, megborsozom, és visszateszem kis tűzön főzöm 5 percet.
A végén a tűzről levéve egy kis olívaolajat keverek hozzá és el is készült a házi paradicsomszósz.