Házi kenőmájas csirkemájból

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek

házi kenőmájas csirkemájbólA legegyszerűbb legfinomabb kenőmájas csirkemájból házilag. Igazi finomság fillérekből, hűtőben 4-5 napig eltartható.

Hozzávalók

– 25 dkg csirkemáj

– 3 dl fehérbor

– 1 dl tejföl

– 8 dkg vaj

– 1 evőkanál konyak

– só, bors, szerecsendió 

A házi kenőmájas recept elkészítése

A csirkemájat megtisztítom a hártyáktól.

Egy lábosbon felforralom a fehérbort, beleteszem a csirkemájakat és az újra forrástól számítva 3 percet főzöm.

Egy szűrőben leszűrőm, majd a még meleg májat egy mixerbe teszem, hozzáadom a tejfölt és a vajat.

Megsózom, megborsozom, ráreszelek egy kis szerecsendiót, majd az egészet összemixelem.

Hozzá adom az egy evőkanál konyakot, újra összemixelem.

Egy cserép tálkába teszem az elkészült kenőmájast, lefedem fóliával és a hűtőbe teszem egy éjszakára.

Az így készített házi kenőmájas 4-5 napig maximum eláll a hűtőben.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW