Házi kenőmájas csirkemájból
A legegyszerűbb legfinomabb kenőmájas csirkemájból házilag. Igazi finomság fillérekből, hűtőben 4-5 napig eltartható.
Hozzávalók
– 25 dkg csirkemáj
– 3 dl fehérbor
– 1 dl tejföl
– 8 dkg vaj
– 1 evőkanál konyak
– só, bors, szerecsendió
A házi kenőmájas recept elkészítése
A csirkemájat megtisztítom a hártyáktól.
Egy lábosbon felforralom a fehérbort, beleteszem a csirkemájakat és az újra forrástól számítva 3 percet főzöm.
Egy szűrőben leszűrőm, majd a még meleg májat egy mixerbe teszem, hozzáadom a tejfölt és a vajat.
Megsózom, megborsozom, ráreszelek egy kis szerecsendiót, majd az egészet összemixelem.
Hozzá adom az egy evőkanál konyakot, újra összemixelem.
Egy cserép tálkába teszem az elkészült kenőmájast, lefedem fóliával és a hűtőbe teszem egy éjszakára.
Az így készített házi kenőmájas 4-5 napig maximum eláll a hűtőben.