Harira marokkói csicseriborsó leves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Levesek, Nemzetek konyhája

Marokkóban hagyományos ünnepi leves a harira csicseriborsó leves, lencséből és csicseriborsóból.

Hozzávalók 

– 20 dkg bárányhús  

– 10 dkg csicseriborsó

– 5 dkg lencse

– 1 vöröshagyma

– 2 ág  zeller szára

– 50 dkg paradicsom

– 1 evőkanál sűrített paradicsom

– 1 evőkanál vaj

– friss koriander

– fél kávéskanál kurkuma

– fél kávéskanál gyömbér

– cérnametélt

– olívaolaj

– só, bors

A marokkói harira leves elkészítése

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatom, de az egyszerűség kedvéért készíthetem konzervből is.

Másnap egy lábasban 2 evőkanál olívaolajon enyhén megdinsztelem az apróra szeletelt vöröshagymát, az apró kockákra darabolt bárányhúst , az apróra szeletelt zeller szárát.

Hozzáöntök egy kis vizet és hozzáadom a fűszereket, majd a lencsét és a csicseriborsót. Ha konzervből van a csicseriborsó akkor a főzés végén teszem bele a levesbe.

Belerakom a meghámozott és feldarabolt paradicsomokat és belekeverek egy evőkanál sűrített paradicsomot és a vajat. Felöntöm 2 liter vízzel lefedem és addig főzöm míg a csicseriborsó megfő. Ha konzervből van a csicseriborsó akkor addig kell főzni míg a hús megfő.

Ha elkészült a harira leves, akkor a tűzön hagyva kis lángon bele dobok egy-két marék cérnametéltet, és 2-3 evőkanál lisztet vízzel összekeverek és ezzel sűrítem, majd a végén beleszórom a friss apróra szeletelt koriandert, és el is készült a marokkói harira leves.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW