Hajdinalisztes palacsinta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

palacsintaA hajdina lisztnek igen sok jó tulajdonsága van, gluténmentes, magas magnézium tartalmú, csökkenti a koleszterint és a magas vérnyomást. Franciaországban igen elterjedt és mindenféle feltéttel készítik a hajdinalisztes palacsintát. Általában sósan, sonkával, reszelt sajttal, tojással, de készíthetjük virslivel vagy ha valami különlegeset akarunk készíteni akkor akár füstölt lazaccal is készíthetünk hajdinalisztes palacsintát.

Hozzávalók a hajdinalisztes palacsinta recepthez

– 33 dkg hajdinaliszt

– 7.5 dl víz

– 1 tojás

– só

A hajdinalisztes palacsinta tészta elkészítése

Egy tálban a hajdinalisztet, sót apránként összekeverem a vízzel, majd belekeverem a tojást.

Folpack-kal lefedem és a hűtőbe teszem 1-2 órát pihenni a hajdinás palacsinta tésztát.

hajdinásEgy palacsintasütőben kevés vajon egy merőkanál  hajdinalisztes palacsinta tésztát öntök, mikor megsült az egyik oldala megfordítom és ráteszem a sonkát, meghintem reszelt sajttal, majd a közepére egy tojást teszek. 1 perc után félbe, majd negyedbe hajtom, és el is készült a sonkás sajtos tojásos hajdinalisztes palacsinta.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW