Hajdinalisztes palacsinta
A hajdina lisztnek igen sok jó tulajdonsága van, gluténmentes, magas magnézium tartalmú, csökkenti a koleszterint és a magas vérnyomást. Franciaországban igen elterjedt és mindenféle feltéttel készítik a hajdinalisztes palacsintát. Általában sósan, sonkával, reszelt sajttal, tojással, de készíthetjük virslivel vagy ha valami különlegeset akarunk készíteni akkor akár füstölt lazaccal is készíthetünk hajdinalisztes palacsintát.
Hozzávalók a hajdinalisztes palacsinta recepthez
– 33 dkg hajdinaliszt
– 7.5 dl víz
– 1 tojás
– só
A hajdinalisztes palacsinta tészta elkészítése
Egy tálban a hajdinalisztet, sót apránként összekeverem a vízzel, majd belekeverem a tojást.
Folpack-kal lefedem és a hűtőbe teszem 1-2 órát pihenni a hajdinás palacsinta tésztát.
Egy palacsintasütőben kevés vajon egy merőkanál hajdinalisztes palacsinta tésztát öntök, mikor megsült az egyik oldala megfordítom és ráteszem a sonkát, meghintem reszelt sajttal, majd a közepére egy tojást teszek. 1 perc után félbe, majd negyedbe hajtom, és el is készült a sonkás sajtos tojásos hajdinalisztes palacsinta.