Hajdinalisztes palacsinta spenóttal

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

receptA hajdinaliszt jó tulajdonságai közé tartozik, hogy gluténmentes, csökkenti a koleszterin szintet és a magas vérnyomást. A hajdinalisztes palacsinta spenóttal és tükörtojással töltve főételként fogyaszthatjuk.

A spenóttal töltött hajdinalisztes palacsinta hozzávalói

– 30 dkg hajdinaliszt

– 7 dl víz

– 1 tojás

– egy csipet só

A töltelékhez

– 30 dkg spenót

– 1 gerezd fokhagyma

– tejföl, vagy ricotta

– tojás

A hajdinalisztes palacsinta elkészítése

Egy tálban a hajdinalisztet és a sót összekeverem, majd folyamatosan kevergetve apránként belekeverem a vizet. Hozzákeverem a felvert tojást és félre teszem pihenni egy órát.

Ez idő alatt elkészítem a spenótot, egy lábosban vajat olvasztok, beleteszem a spenótot, összefonnyasztom, belepréselem a fokhagymát, majd belekeverem a ricottát vagy a tejfölt.

Ha fagyasztott spenótból készítjük akkor a dobozon javasolt elkészítés szerint elkészítjük.

Egy palacsintasütőben kevés vajat olvasztok, majd egy merőkanál palacsintatésztát öntök, ha megsült az egyik fele megfordítom, rákenem a spenótot, majd a tetejére egy tojást ütök. Egy perc után negyedbe hajtogatom és azonnal tálalom a hajdinalisztes spenótos tojásos palacsintát.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW