Hajdinalisztes palacsinta spenóttal
A hajdinaliszt jó tulajdonságai közé tartozik, hogy gluténmentes, csökkenti a koleszterin szintet és a magas vérnyomást. A hajdinalisztes palacsinta spenóttal és tükörtojással töltve főételként fogyaszthatjuk.
A spenóttal töltött hajdinalisztes palacsinta hozzávalói
– 30 dkg hajdinaliszt
– 7 dl víz
– 1 tojás
– egy csipet só
A töltelékhez
– 30 dkg spenót
– 1 gerezd fokhagyma
– tejföl, vagy ricotta
– tojás
A hajdinalisztes palacsinta elkészítése
Egy tálban a hajdinalisztet és a sót összekeverem, majd folyamatosan kevergetve apránként belekeverem a vizet. Hozzákeverem a felvert tojást és félre teszem pihenni egy órát.
Ez idő alatt elkészítem a spenótot, egy lábosban vajat olvasztok, beleteszem a spenótot, összefonnyasztom, belepréselem a fokhagymát, majd belekeverem a ricottát vagy a tejfölt.
Ha fagyasztott spenótból készítjük akkor a dobozon javasolt elkészítés szerint elkészítjük.
Egy palacsintasütőben kevés vajat olvasztok, majd egy merőkanál palacsintatésztát öntök, ha megsült az egyik fele megfordítom, rákenem a spenótot, majd a tetejére egy tojást ütök. Egy perc után negyedbe hajtogatom és azonnal tálalom a hajdinalisztes spenótos tojásos palacsintát.