Hajdina palacsinta szilvamártással
Szilvamártásos egészséges hajdinapalacsinta.
Hozzávalók
– 8 evőkanál hajdinaliszt
– 1 dl víz
– 1 dl sör
– 1 tojás
– 1 kávéskanál élesztő
– 1 csipet só
A szilvamártáshoz
– 8 nagy szilva
– 1 evőkanál cukor
– fahéj
A szilvamártásos hajdina palacsinta recept elkészítése
A szilvákat megmosom, kimagozom és ketté vagy négy felé vágom, majd egy lábosban közepes tűzön a cukorral összekeverve főzöm.
Hozzáadom a fahéj darabot is. Addig főzöm míg egy pépes szilvamártást kapok.
Ez idő alatt elkészítem a hajdina palacsintatésztát. A hajdinalisztet, tojást és egy kávéskanál élesztőt, egy csipet sót összekeverem a sörrel és a vízzel, majd letakarom és félreteszem pihenni egy fél órát.
A palacsintákat szokásos módon megsütöm, majd megkenem a szilvamártással.