Hagymás marhacsíkok
Hagymás marhacsíkok kínai recept
Ha jó minőségi marhahúst kapunk akkor pillanatok alatt elkészíthető a kínai hagymás marhacsíkok recept. Különben ha a hús nem túl jó minőségű akkor pár órát pácolni kell.
A hagymás marhacsíkok recept hozzávalói
– 40 dkg marhahús
– 4 vöröshagyma
– 2 evőkanál szójaszósz ( barna )
– 2 evőkanál fehérbor ecet
– 1 kávéskanál cukor
– 1 evőkanál olaj
– gyömbérpor
– só, bors
A hagymás marhacsíkok elkészítése
A hagymát vékony csíkokra szeletelem, majd egy wok-ban, vagy serpenyőben kevés olajon kicsit megbarnítom. Hozzáöntök 5 cl vizet, meghintem gyömbérporral, megsózom, megborsozom. Mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáadom az ecetet és a cukrot és nagy tűzön kevergetve egy percet főzöm, majd kiszedem és félre teszem.
A vékonyra szeletelt marhahús csíkokat beleteszem a wok-ba és nagy lángon pár perc alatt megsütöm, hozzáöntöm a szójaszószt, majd a félretett hagymát, összekeverem és kész is van a kínai hagymás marhacsík.