Hagymás marhacsíkok

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Hagymás marhacsíkok kínai recept

kínaiHa jó minőségi marhahúst kapunk akkor pillanatok alatt elkészíthető  a kínai hagymás marhacsíkok recept. Különben ha a hús nem túl jó minőségű akkor pár órát pácolni kell.

A hagymás marhacsíkok recept hozzávalói

– 40 dkg marhahús

– 4 vöröshagyma

– 2 evőkanál szójaszósz ( barna )

– 2 evőkanál fehérbor ecet

– 1 kávéskanál cukor

– 1 evőkanál olaj

– gyömbérpor

– só, bors

A hagymás marhacsíkok elkészítése

A hagymát vékony csíkokra szeletelem, majd egy wok-ban, vagy serpenyőben kevés olajon kicsit megbarnítom. Hozzáöntök 5 cl vizet, meghintem gyömbérporral, megsózom, megborsozom. Mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáadom az ecetet és a cukrot és nagy tűzön kevergetve egy percet főzöm, majd kiszedem és félre teszem.

A vékonyra szeletelt marhahús csíkokat beleteszem a wok-ba és nagy lángon pár perc alatt megsütöm, hozzáöntöm a szójaszószt, majd a félretett hagymát, összekeverem és kész is van a kínai hagymás marhacsík.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW