Hagymalekvár vöröshagymából

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek

dunsztos üveg
A hagymalekvár egyes húsételek, halak és a liba, kacsamáj nélkülözhetetlen kísérője. Többféle recept létezik, talán a legnépszerűbb a lila hagymalekvár, de akármilyen hagymából készíthetjük. Most egy hagyományos nagyon egyszerűen elkészíthető vöröshagymából készült hagymalekvár receptet mutatunk be.

Hozzávalók a hagymalekvár recepthez

– 6 darab nagy vöröshagyma

– 10 dkg cukor

– 1 evőkanál olívaolaj

– 4 evőkanál balzsamecet

A hagymalekvár recept elkészítése

Egy lábasban az olívaolajon enyhe tűzön megdinsztelem a vékonyra szeletelt hagymát, rászórom a cukrot és ráöntöm a balzsamecetet. Összekeverem, 10 percen át erős tűzön kevergetve főzöm, míg a balzsamecet elpárolog.

Leveszem nagyon kis lángra és lefedve egy órán keresztül főzöm, néha megkeverem.

Ha elkészült a hagymalekvár, még melegen dunsztos üvegbe teszem, jól tárolható, hónapokig eláll.
vöröshagymás

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW