Hagymakrémleves
A hagymakrémleves hozzávalói
– 4 vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 tojás sárgája
– 2 dl száraz fehérbor
– 2 evőkanál tejföl
– 20 szem fenyőmag
– 1 evőkanál liszt
– 3 evőkanál olívaolaj
– só, bors
– babérlevél
– petrezselyem
– szegfűszeg
A hagymakrémleves recept elkészítése
A hagymákat vékony szeletekre vágom, majd egy öntöttvas edényben az olívaolajon megdinsztelem.
Hozzáöntöm a lisztet, pár percet kevergetem, majd állandó kevergetés mellett felöntöm a fehérborral, majd 1,2 liter vízzel.
Beledobom a szegfűszeggel megszúrt babérlevelet, megsózom, megborsozom.
30-40 perc főzés után a tojás sárgáját összekeverem egy merőkanál hagymalevessel, majd hozzáöntöm a leveshez, pár perc alatt összefőzöm, rászórom a finomra szeletelt petrezselymet.
Egy botmixerrel összemixelem, hozzáadom a tejfölt és már el is készült a hagymakrémleves.
Fokhagymás pirítós kenyeret megszórok reszelt sajttal és a megpörkölt fenyőmaggal, majd rámerem a hagymakrémlevest és így tálalom.