Hagymakrémleves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

levesA hagymakrémleves hozzávalói

– 4 vöröshagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 tojás sárgája

– 2 dl száraz fehérbor

– 2 evőkanál tejföl

– 20 szem fenyőmag

– 1 evőkanál liszt

– 3 evőkanál olívaolaj

– só, bors

– babérlevél

– petrezselyem

– szegfűszeg

A hagymakrémleves recept elkészítése

piritosA hagymákat vékony szeletekre vágom, majd egy öntöttvas edényben az olívaolajon megdinsztelem.

Hozzáöntöm a lisztet, pár percet kevergetem, majd  állandó kevergetés mellett felöntöm a fehérborral, majd 1,2 liter vízzel.

Beledobom a szegfűszeggel megszúrt babérlevelet, megsózom, megborsozom.

30-40 perc főzés után a tojás sárgáját összekeverem egy merőkanál hagymalevessel, majd hozzáöntöm a leveshez, pár perc alatt összefőzöm, rászórom a finomra szeletelt petrezselymet.

Egy botmixerrel összemixelem, hozzáadom a tejfölt és már el is készült a hagymakrémleves.

Fokhagymás pirítós kenyeret megszórok reszelt sajttal és  a megpörkölt fenyőmaggal, majd rámerem a hagymakrémlevest és így tálalom.

Hasonló hagymaleves receptek

Eredeti francia hagymaleves

Egyszerű hagymaleves

Francia hagymaleves

Póréhagymaleves

Fokhagymakrémleves

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW