Gribiche mártás

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Szószok, mártások

szoszHal ételekhez, borjúlábhoz, borjúfej receptekhez tálalható általában a gribiche mártás. De kitűnő a marha vagy disznó nyelvhez is, vagy akár egy krumplisaláta elkészítéséhez is a gribiche mártás.

A gribiche mártás hozzávalói

– 2 főtt kemény tojás

– 3 evőkanál ecet

– 2 evőkanál mustár

– 3 mogyoróhagyma

– 1 dl olaj

– 3 csemegeuborka

– 1 evőkanál kapribogyó

– 1 evőkanál petrezselyem

– 1 evőkanál tárkony 

– só, bors

A gribiche mártás recept elkészítése

A főtt tojás sárgáját egy szűrőn áttöröm. A fehérjét apróra szeletelem.

A mogyoróhagymát finom apróra szeletelem, a petrezselymet, tárkonyt és a capri bogyót szintén apró vékonyra szeletelem.

Egy salátatálba teszem a mustárt, hozzáadom az ecetet, megsózom, megborsozom, majd egy habverővel alaposan összekeverem.

Állandóan kevergetve apránként beledolgozom az olajat, majd hozzákeverem a tojás sárgáját, mogyoróhagymát, petrezselymet, tárkonyt, kapribogyót, a vékony karikákra szeletelt uborkát és végül a főtt tojás fehérjét.

Ezzel el is készült a gribiche mártás, ha túl sűrű lenne akkor egy kevés tejszínnel, vagy száraz fehérborral hígítom.

A gribiche mártás fóliával letakarva hűtőben 48 órát tartható.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW