Gránátalmalé
A gránátalmát már évezredek óta fogyasztják a Közel Keleten, Dél Amerikában és Ázsiában gyomor és bélgyulladás kezelésére. Az utóbbi évek során rengeteg tanulmányt készítettek, ami bebizonyította a gránátalmalé jótékony hatását cukorbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterin szint kezelésére is. Jótékony hatással van a meszesedésre, szívbetegségre, prosztataproblémákra, valamint a rák megelőzésében és kezelésében is kiváló eredményeket lehet a gránátalmalé rendszeres fogyasztásával elérni.
A gránátalmalét többféleképpen elkészíthetjük, de minden esetben vigyázzunk mivel a leve a ruhánkon foltot hagy. A gránátalmalé legegyszerűbb elkészítési módja, a gránátalmát hosszában ketté vágjuk, majd egy kézi citromfacsarón kifacsarjuk a levét és leszűrjük.