Gombás hajdinapalacsinta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

gombás hajdinapalacsintaA hajdinalisztes palacsinta hatalmas előnye, hogy nagyon lehet variálni a tölteléket, így mindenki ízlésének megfelelő palacsintákat készíthetünk villám gyorsan. A hajdinaliszt az egészséges táplálkozás elkerülhetetlen alapanyaga, glutén mentes, csökkenti a magas vérnyomást és koleszterin szintet.

A gombás hajdinapalacsinta hozzávalói

A palacsinta tésztához

– 30 dkg hajdinaliszt

– 7 dl víz

– 1 tojás

– só

A töltelékhez

– 1 kg gomba

– 2 db mogyoróhagyma

– vaj

– só

– bors

– 1 tojás palacsintánként

gombás tojásos hajdinapalacsintaA gombás hajdinapalacsinta  recept elkészítése

Egy tálban a hajdinalisztet, sót és a vizet  apránként összekeverem, majd belekeverem a felvert tojást.

Félre teszem egy órát pihenni.

Ez idő alatt elkészítem a gombás duxelle-t.

Egy palacsintasütőben kevés zsiradékot melegítek, belemerek egy merőkanál palacsinta tésztát, mikor megsült megfordítom, ráhelyezem a gombás pépet, ráütök egy tojást, kicsit szétterítem, majd megszórom reszelt sajttal. Egy perc után negyedbe hajtogatom, vagy felcsavarom a gombás hajdinapalacsintát.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW