Gombás hajdinapalacsinta
A hajdinalisztes palacsinta hatalmas előnye, hogy nagyon lehet variálni a tölteléket, így mindenki ízlésének megfelelő palacsintákat készíthetünk villám gyorsan. A hajdinaliszt az egészséges táplálkozás elkerülhetetlen alapanyaga, glutén mentes, csökkenti a magas vérnyomást és koleszterin szintet.
A gombás hajdinapalacsinta hozzávalói
A palacsinta tésztához
– 30 dkg hajdinaliszt
– 7 dl víz
– 1 tojás
– só
A töltelékhez
– 1 kg gomba
– 2 db mogyoróhagyma
– vaj
– só
– bors
– 1 tojás palacsintánként
A gombás hajdinapalacsinta recept elkészítése
Egy tálban a hajdinalisztet, sót és a vizet apránként összekeverem, majd belekeverem a felvert tojást.
Félre teszem egy órát pihenni.
Ez idő alatt elkészítem a gombás duxelle-t.
Egy palacsintasütőben kevés zsiradékot melegítek, belemerek egy merőkanál palacsinta tésztát, mikor megsült megfordítom, ráhelyezem a gombás pépet, ráütök egy tojást, kicsit szétterítem, majd megszórom reszelt sajttal. Egy perc után negyedbe hajtogatom, vagy felcsavarom a gombás hajdinapalacsintát.