Gnocchi
Az olasz gnocchi valójában egy krumplis tészta, mint nálunk a nudli. Általában paradicsomos szósszal fogyasztják, de lehet fehér szósszal is, bésamel, vagy csak simán egy kis vajjal.
A gnocchi tészta alaprecept hozzávalói
– 1 kg burgonya
– 25 dkg liszt
– 2 tojás sárgája
– só
A gnocchi krumplis tészta recept elkészítése
A krumplit meghámozom, feldarabolom és megfőzöm, majd pürésítem.
Megvárom míg kihűl, majd egy tálban összekeverem a liszttel, sóval és a tojás sárgájával.
Kézzel addig gyúrom míg egy homogén tésztát kapok.
Egy gyúródeszkát belisztezek és a tésztát 1-2 cm-es vastagságúra nyújtom, majd 2-3 cm-es darabokra darabolom. Egy villával a tetejét megnyomkodom, hogy szép csíkos legyen.
Sós forró vízbe dobom 3 percre, mikor a víz tetejére feljött egy szűrőkanállal kiszedem, majd leöblítem.
Bármilyen szaftos ételhez jó köret, de fogyaszthatjuk csak magában egy kis paradicsom szósszal, parmezán sajttal megszórva.