Gnocchi

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek, Nemzetek konyhája

gnocchi alaptészta Az olasz gnocchi valójában egy krumplis tészta, mint nálunk a nudli. Általában paradicsomos szósszal fogyasztják, de lehet fehér szósszal is, bésamel, vagy csak simán egy kis vajjal.

A gnocchi tészta alaprecept hozzávalói

– 1 kg burgonya

– 25 dkg liszt

– 2 tojás sárgája

– só

A gnocchi krumplis tészta recept elkészítése

A krumplit meghámozom, feldarabolom és megfőzöm, majd pürésítem.

Megvárom míg kihűl, majd egy tálban összekeverem a liszttel, sóval és a tojás sárgájával.

Kézzel addig gyúrom míg egy homogén tésztát kapok.

Egy gyúródeszkát belisztezek és a tésztát 1-2 cm-es vastagságúra nyújtom, majd 2-3 cm-es darabokra darabolom. Egy villával a tetejét megnyomkodom, hogy szép csíkos legyen.

Sós forró vízbe dobom 3 percre, mikor a víz tetejére feljött egy szűrőkanállal kiszedem, majd leöblítem.

Bármilyen szaftos ételhez jó köret, de fogyaszthatjuk csak magában egy kis paradicsom szósszal, parmezán sajttal megszórva.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW