Gnocchi

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek, Nemzetek konyhája

gnocchi alaptészta Az olasz gnocchi valójában egy krumplis tészta, mint nálunk a nudli. Általában paradicsomos szósszal fogyasztják, de lehet fehér szósszal is, bésamel, vagy csak simán egy kis vajjal.

A gnocchi tészta alaprecept hozzávalói

– 1 kg burgonya

– 25 dkg liszt

– 2 tojás sárgája

– só

A gnocchi krumplis tészta recept elkészítése

A krumplit meghámozom, feldarabolom és megfőzöm, majd pürésítem.

Megvárom míg kihűl, majd egy tálban összekeverem a liszttel, sóval és a tojás sárgájával.

Kézzel addig gyúrom míg egy homogén tésztát kapok.

Egy gyúródeszkát belisztezek és a tésztát 1-2 cm-es vastagságúra nyújtom, majd 2-3 cm-es darabokra darabolom. Egy villával a tetejét megnyomkodom, hogy szép csíkos legyen.

Sós forró vízbe dobom 3 percre, mikor a víz tetejére feljött egy szűrőkanállal kiszedem, majd leöblítem.

Bármilyen szaftos ételhez jó köret, de fogyaszthatjuk csak magában egy kis paradicsom szósszal, parmezán sajttal megszórva.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám