Gluténmentes pizza
Csicseriborsólisztből készült egészséges gluténmentes pizza pillanatok alatt.
Hozzávalók
– 12.5 dkg csicseriborsóliszt
– 2.5 dl víz
– 1 kávéskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál olívaolaj
Gluténmentes pizza recept elkészítése
A szódabikarbónát, csicseriborsólisztet, az egy evőkanál olívaolajat és a vizet összekeverem, egy palacsintatésztához hasonló sűrűségű tésztát kapok. Félre teszem pihenni 30 percet.
Egy serpenyőben kevés olajat melegítek, majd belemerek egy merőkanál tésztát és az egyik oldalát megsütöm pár perc alatt, majd egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra csúsztatom. Hasonlóan elkészítem a második pizza alapot is.
Ízlés szerinti feltéttel megpakolom, majd 210 fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm, és el is készült a 2 darab gluténmentes mini pizza.