Gluténmentes almatorta
Nagyon könnyen elkészíthető glutén és cukormentes almatorta recept.
Gluténmentes almatorta hozzávalói
– 3 alma
– 2 dkg vaj
– 10 dkg darált mandula
– 3 tojás
– 1 citrom
– 1 dl tejszín
– stévia ízlés szerint
A gluténmentes almatorta recept elkészítése
Az almákat meghámozom, kimagozom és négy fele, majd három fele darabolom.
Egy serpenyőben a vajon 15 percet főzöm az almát.
Ez idő alatt egy tálba belereszelem a citrom héját, hozzáadom a tojásokat, egy kávéskanál szódabikarbónát, a citrom levét, a tejszínt, a darált mandulát és ízlés szerint stevia-t. Alaposan összekeverem.
A megpirított almát beleteszem egy kivajazott torta formába, majd ráöntöm a keveréket.
200 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütöm és kész is a gluténmentes almatora.