Fűszervajas párolt tőkehalfilé
Nagyon finom egészséges gyorsan elkészíthető halétel párolt tőkehalból fűszervajjal, rizzsel tálalva. Ha nem kapunk friss tőkehalat készíthetjük mirelitből is de az eredmény teljesen más lesz.
A fűszervajas párolt tőkehalfilé recept hozzávalói
A fűszervajhoz
– 7 dkg vaj
– 1 csokor petrezselyem
– fél citrom leve
– só, bors
A párolt tőkehalhoz
– 4 szelet tőkehalfilé
– 2 mogyoróhagyma
– 1 citrom reszelt héja
– 1 csokor petrezselyem
– só, bors
A fűszervajas párolt tőkehalfilé recept elkészítése
A vajat, petrezselymet, egy fél citrom levét, sót, borsot egy mixerben összemixelem, majd hűtőbe teszem.
A tőkehalfilé szeleteket megsózom, megborsozom.
A vékony apróra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet és egy citrom reszelt héját egy tányérban összekeverem, majd beleforgatom a tőkehalfilé szeleteket.
Egy párolóban 10 perc alatt megpárolom a tőkehalfilé szeleteket, majd tálaláskor egy evőkanál fűszervajjal tálalom.