Fűszervajas párolt tőkehalfilé

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Halételek

Nagyon finom egészséges gyorsan elkészíthető halétel párolt tőkehalból fűszervajjal, rizzsel tálalva. Ha nem kapunk friss tőkehalat készíthetjük mirelitből is de az eredmény teljesen más lesz.

A fűszervajas párolt tőkehalfilé recept hozzávalói

A fűszervajhoz

– 7 dkg vaj

– 1 csokor petrezselyem

– fél citrom leve

– só, bors

A párolt tőkehalhoz

– 4 szelet tőkehalfilé

– 2 mogyoróhagyma

– 1 citrom reszelt héja

– 1 csokor petrezselyem

– só, bors 

A fűszervajas párolt tőkehalfilé recept elkészítése

A vajat, petrezselymet, egy fél citrom levét, sót, borsot egy mixerben összemixelem, majd hűtőbe teszem.

A tőkehalfilé szeleteket megsózom, megborsozom.

A vékony apróra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet és egy citrom reszelt héját egy tányérban összekeverem, majd beleforgatom a tőkehalfilé szeleteket.

Egy párolóban 10 perc alatt megpárolom a tőkehalfilé szeleteket, majd tálaláskor egy evőkanál fűszervajjal tálalom.

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW