Friss spenótfőzelék
Friss spenótfőzelék receptek
A tavaszi spenót szezonban érdemes friss spenótfőzeléket készíteni, mivel igen egészséges és ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető. Többféle spenótfőzelék recept van, készíthetjük, tejjel vagy tejföllel, liszttel vagy liszt nélkül, az eredmény minden esetben egy igen finom spenótfőzelék lesz.
Tejfölös spenótfőzelék recept
Hozzávalók:
– 1 kg friss spenót
– 3 dkg vaj
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 dl tejföl
A tejfölös spenótfőzelék recept elkészítése
Egy lábasban megolvasztom a vajat, hozzáadom a megmosott leszárazott spenótot, rápréselem a fokhagymát, hozzáöntök egy kis vizet és pár perc alatt összefonnyasztom.
Ha megfőtt merőkanállal kiszedem és összemixelem.
Egy lábosban nagyon enyhe tűzön összekeverem a tejföllel, megsózom, megborsozom.
Spenótfőzelék tejjel
Hozzávalók:
– 1 kg friss spenót
– 1 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál liszt
– olívaolaj, vagy vaj
– tej
– só, bors
A tejjel készült spenótfőzelék elkészítése
Egy lábosban kevés zsiradékon megfonnyasztom a hosszában felszeletelt mogyoróhagymát, hozzáadom a megmosott spenótot, rápréselem a fokhagymát, felöntöm vízzel és megfőzöm. Ha megfőtt kiszedem a spenótot és összemixelem.
Egy lábasban kis tűzön 3 dkg vajat és a 2 evőkanál lisztet összekeverem, kicsit megbarnítom, majd hozzáadom az összemixelt spenótot és apránként hozzákeverem a tejet, míg megfelelő sűrűségű lesz a spenótfőzelék.
A spenótfőzelék fogyasztható főt tojással, tükör tojással, fasírttal.