Frankfurti leves kelbimbóval

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

A frankfurti levest sokféleképpen készíthetjük, de talán a legjobb változata kelbimbóval, liszt és leveskocka nélkül készül.

Hozzávalók a frankfurti leves kelbimbóval recepthez

– 2 darab mogyoróhagyma frankfurti leves

– 2 közepes sárgarépa

– 20 darab kelbimbó

– 2 darab közepes krumpli

– 4 frankfurti virsli

– só, bors, köménymag,

– tejföl ( ízlés szerint )

A frankfurti leves kelbimbóval recept elkészítése

Elsőként a kelbimbókat forró vízben 4-5 percig előfőzzük, hogy megelőzzük a nehezen emészthetőségét. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a vékony karikákra szeletelt sárgarépát. Tovább dinszteljük, hogy a répa egy kis színt adjon, majd jöhetnek a fűszerek. Ízlés szerint só, bors és köménymag (aki nem szereti, annak őrölt kömény). Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és az előfőzött kelbimbókat. Felengedjük forró vízzel és kb. 15 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a karikákra szeletelt virslit és még kb. 5 percig főzzük. 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW