Frankfurti leves kelbimbóval
A frankfurti levest sokféleképpen készíthetjük, de talán a legjobb változata kelbimbóval, liszt és leveskocka nélkül készül.
Hozzávalók a frankfurti leves kelbimbóval recepthez
– 2 darab mogyoróhagyma
– 2 közepes sárgarépa
– 20 darab kelbimbó
– 2 darab közepes krumpli
– 4 frankfurti virsli
– só, bors, köménymag,
– tejföl ( ízlés szerint )
A frankfurti leves kelbimbóval recept elkészítése
Elsőként a kelbimbókat forró vízben 4-5 percig előfőzzük, hogy megelőzzük a nehezen emészthetőségét. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a vékony karikákra szeletelt sárgarépát. Tovább dinszteljük, hogy a répa egy kis színt adjon, majd jöhetnek a fűszerek. Ízlés szerint só, bors és köménymag (aki nem szereti, annak őrölt kömény). Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és az előfőzött kelbimbókat. Felengedjük forró vízzel és kb. 15 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a karikákra szeletelt virslit és még kb. 5 percig főzzük.