Francia zellersaláta
Francia zellersaláta – célerie rémoulade recept
A zeller igen egészséges, gyógyhatása főleg akkor érvényesül ha nyersen fogyasztjuk. A rémoulade szószos reszelt zellersaláta igen gyorsan elkészíthető, kiváló előétel vagy akár vacsorára is fogyaszthatjuk.
A zellersaláta hozzávalói
– 40 dkg zellergumó
– fél citrom
– 1 tojás sárgája
– étolaj, lehetőleg repce
– 1 evőkanál mustár, dijoni erős
– 1 evőkanál ecet
– só, bors
A zellersaláta elkészítése
A zellergumót meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem, ráfacsarom a fél citrom levét, hogy ne barnuljon meg.
Elkészítem a rémoulade szószt. Egy tálba teszem a tojás sárgáját, a mustárt és egy habverővel verve hozzáadagolom az olajat hasonlóan mintha majonézt készítenék, majd hozzákeverem az ecetet, megsózom, megborsozom.
A remoulade szószt összekeverem a reszelt zellerrel és a vékonyra szeletelt petrezselyemmel.
Kész is a zellersaláta,hidegen tálalom.