Francia hagymatorta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Nemzetek konyhája

francia hagymatortaJó megoldás vacsorára vagy akár ebédre a francia hagymatorta főételként.

A francia hagymatorta recept hozávalói

– 4 hagyma

– 2 tojás

– 2dl tejföl

– 10 dkg szalonna

– szerecsendió, bors

A tésztához

– 20 dkg liszt

– 10 dkg vaj

– egy csipet só

– fél deci víz

A francia hagymatorta recept elkészítése

Először is elkészítem a tésztát, a lisztbe belekeverem a csipet sót majd kis kockákban a szoba hőmérsékletű vajat a lisztel elmorzsolom, majd apránként hozzá adagolva a vizet cipó formára gyúrom. Két sütőpapír közt kör alakúra nyújtom.

A vékonyra szeletelt hagymát kevés olajon pirítom 5 percet, majd hozzáadom a vékony gyufaszál vastagságúra szeletelt szalonnát és még 5 percet pirítom.

hagyma

Egy tálba felverem a tojásokat, ráreszelek egy kis szerecsendiót, megborsozom és hozzákeverem a tejfölt, majd belekeverem a hagyma szalonna keveréket.

hagymakeverék a tésztára öntve

Végül ezt a keveréket a tésztára öntöm és 200 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm és kész is a csodálatos egyszerű francia hagymatorta.  

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW