Francia hagymatorta
Jó megoldás vacsorára vagy akár ebédre a francia hagymatorta főételként.
A francia hagymatorta recept hozávalói
– 4 hagyma
– 2 tojás
– 2dl tejföl
– 10 dkg szalonna
– szerecsendió, bors
A tésztához
– 20 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– egy csipet só
– fél deci víz
A francia hagymatorta recept elkészítése
Először is elkészítem a tésztát, a lisztbe belekeverem a csipet sót majd kis kockákban a szoba hőmérsékletű vajat a lisztel elmorzsolom, majd apránként hozzá adagolva a vizet cipó formára gyúrom. Két sütőpapír közt kör alakúra nyújtom.
A vékonyra szeletelt hagymát kevés olajon pirítom 5 percet, majd hozzáadom a vékony gyufaszál vastagságúra szeletelt szalonnát és még 5 percet pirítom.
Egy tálba felverem a tojásokat, ráreszelek egy kis szerecsendiót, megborsozom és hozzákeverem a tejfölt, majd belekeverem a hagyma szalonna keveréket.
Végül ezt a keveréket a tésztára öntöm és 200 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm és kész is a csodálatos egyszerű francia hagymatorta.