Francia hagymaleves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

Valószínűleg az egyik legjobb francia hagymaleves a sok változat közül amit franciaországi utazásaim során ettem.

Hozzávalók a francia hagymaleves recepthezfrancia

– fél kiló vöröshagyma

– 50 gramm vaj

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 kávéskanál citromlé

– 1 kávéskanál cukor

– 1 kávéskanál só

– 1.5 dl száraz fehérbor

– 3 dl leveskockalé ( marha )

– 4 dl forró víz

– bors

– pirítós kenyér

– reszelt sajt

A francia hagymaleves elkészítése

Egy lábosban megolvasztom a vajat, beleteszem a vékonyra szeletelt vöröshagymát a citromlevet, cukrot és a sót, majd alaposan összekeverem és lefedve közepes tűzön körülbelül 15 percet dinsztelem, majd leveszem a fedőt és 2- 3 percet nagyobb lángon megbarnítom a hagymát. Hozzápréselem a fokhagymát, összekeverem, hozzáöntöm a fehérbort és közepes tűzön főzöm kb. 10 percet míg a fele bor el párolog, majd hozzáöntöm a leveskockalét és a vizet. Megsózom, megborsozom, újra felforralom majd lefedve kis lángon 10 percet főzöm.

A pirítós kenyér elkészítése:

Francia baguette kenyeret 2 cm-es szeletekre szeletelek, mind a két oldalát olvasztott vajjal bekenem, majd 220 fokos előmelegített sütőben 3 percet megpirítom.

A pirítóst egy sütőbe illő levesestányérba helyezem, megszórom reszelt sajttal, ráöntöm a hagymalevest és a tetejére is helyezek egy pirítós kenyeret, azt is megszórom reszelt sajttal, majd behelyezem a sütőbe 250 fokon 5 percre míg a sajt megolvad a tetején.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW