Klasszikus francia almatorta
Az almatorta elkészítésének talán ez a legegyszerűbb változata, de ettől függetlenül igen finom és szinte el sem lehet rontani. Érdemes mindent házilag készíteni, mivel igen nagy a különbség a házi almakompót vagy a konzerv között.
Hozzávalók a klasszikus francia almatorta recepthez
A tésztához
– 20 dkg liszt
– 10 dkg vaj
– 1 evőkanál cukor
– 1 csipet só
– 5 alma
– 2 evőkanál cukor
– fahéj
A klasszikus francia almatorta recept elkészítése
Először is meggyúrom a tésztát, egy tálban összedolgozom a lisztet, cukrot, sót és a szoba hőmérsékletű kockákra darabolt vajat fél deci víz segítségével. Félre teszem pihenni.
Egy lábasban a két meghámozott apróra darabolt alma, két evőkanál cukor, és egy kis vízzel enyhe tűzön kompótot készítek kb. 15 perc alatt. Egy kis fahéjjal ízesítem.
A tésztát kerek formára nyújtom, beleteszem egy 24 cm átmérőjű torta formába, villával megszurkálom, majd rákenem az alma kompótot, és szépen rárakosgatom a vékony lamellákra szeletelt 3 almát. Meghintem egy kis cukorral és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percet sütöm.
Hasonló almatorta receptek