Klasszikus francia almatorta

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek

klasszikusAz almatorta elkészítésének talán ez a legegyszerűbb változata, de ettől függetlenül igen finom és szinte el sem lehet rontani. Érdemes mindent házilag készíteni, mivel igen nagy a különbség a házi almakompót vagy a konzerv között.

Hozzávalók a klasszikus francia almatorta recepthez

A tésztához

– 20 dkg liszt

– 10 dkg vaj

– 1 evőkanál cukor

– 1 csipet só

 

– 5 alma

– 2 evőkanál cukor

– fahéj

A klasszikus francia almatorta recept elkészítése

Először is meggyúrom a tésztát, egy tálban összedolgozom a lisztet, cukrot, sót és  a szoba hőmérsékletű kockákra darabolt vajat fél deci víz segítségével. Félre teszem pihenni.

Egy lábasban a két meghámozott apróra darabolt alma, két evőkanál cukor, és egy kis vízzel  enyhe tűzön kompótot készítek kb. 15 perc alatt. Egy kis fahéjjal ízesítem.

A tésztát kerek formára nyújtom, beleteszem egy 24 cm átmérőjű torta formába, villával megszurkálom, majd rákenem az alma kompótot, és szépen rárakosgatom a vékony lamellákra szeletelt 3 almát. Meghintem egy kis cukorral és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percet sütöm.

Hasonló almatorta receptek

normandiai almatorta

fordított almatorta ( tarte Tatin ) 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW