Fokhagymaleves
Fokhagymaleves recept
Olcsón, gyorsan elkészíthető igen finom különleges fokhagymaleves, akár ünnepi alkalmakra is.
Hozzávalók 6 személyre
– 4 fej fokhagyma
– 1 vöröshagyma
– 2 mogyoróhagyma
– 1 kg burgonya
– 1 tyúkhúsleves kocka
– 2.5 dl tejföl
– kakukkfű
– olívaolaj
– só, bors
– 1 tojás tányéronként
A fokhagymaleves recept elkészítése
A fokhagymákat megtisztítom, kettévágom, a vöröshagymát és a mogyoróhagymát szintén megpucolom és négyfelé vágom.
Egy lábosban 3 evőkanál olívaolajban enyhe tűzön kicsit megdinsztelem a hagymákat, fokhagymát, kb 2 perc alatt, vigyázok, hogy nehogy színt kapjon.
Hozzáadom a meghámozott és kockákra darabolt burgonyát, a tyúkhúsleves kockát, 2-3 szál kakukkfüvet, és felöntöm 2 liter vízzel.
Enyhe tűzön félig lefedve 30 percet főzöm, majd kiveszem a kakukkfüvet és egy botmixerrel összemixelem a levest.
Hozzákeverem a tejfölt, megsózom, megborsozom és el is készült a fokhagymaleves.
Elkészítem a posírozott tojásokat és tálaláskor a tányérban leves tetejére helyezem.
Fokozhatjuk az élvezeteket vajas pirítós kenyérrel.
Mindig csak annyit készítsünk amit elfogyasztunk, másnap már elég erős íze lesz.