Flageolet bab

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Köretek

Hozzávalók a flageolet bab recepthez

recept– 24 dkg flageolet bab

– 1 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– petrezselyem

– 1 babérlevél

– olívaolaj

– só, bors

Flageolet bab elkészítése

A flageolet babot egy éjszakára hideg vízben beáztatom. 

Egy lábosban kevés olívaolajon megpirítom a mogyoróhagymát, hozzáadom a flageolet babot, petrezselymet és a babérlevelet, rápréselem a fokhagymát majd felöntöm alaplével körülbelül 1 cm-el a bab fölé. Felforralom, majd kis lángon főzöm több mint egy órát. Időnként az elpárolgott vizet pótolom.

Kiválóan alkalmas bárány ételek kísérőjeként.

 

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW