Fekete kagyló tengerész módra
Fekete kagyló tengerész módra recept
A mai időkben már egyre sűrűbben hozzájuthatunk Magyarországon is friss fekete kagylóhoz amiből pillanatok alatt egy finom ebédet készíthetünk.
A fekete kagyló tengerész módra recept hozzávalói
– 2.5 kg fekete kagyló
– 3 dl száraz fehérbor
– 10 dkg mogyoróhagyma
– 4 gerezd fokhagyma
– petrezselyem
– bors
A fekete kagyló tengerész módra recept elkészítése
A kagylókat hideg vízben megmosom, a szennyeződéseket lekaparom, leöblítem. Ha találok nyitott kagylót azt kidobom.
Egy nagy lábosba beleteszem a fekete kagylókat, hozzáadom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet és rápréselem a fokhagymát. Hozzáöntöm a fehérbort és közepes lángon 6 – 8 percet főzöm. Néha megkeverem.
Mikor az összes fekete kagyló kinyílt akkor elkészült a kagyló tengerész módra.
Egy mély leveses tányérban tálalom, köretként sült krumplit szolgálhatunk fel.