Fekete kagyló tengerész módra

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

Fekete kagyló tengerész módra recept

receptA mai időkben már egyre sűrűbben hozzájuthatunk Magyarországon is  friss fekete kagylóhoz amiből pillanatok alatt egy finom ebédet készíthetünk.

A fekete kagyló tengerész módra recept hozzávalói

– 2.5 kg fekete kagyló

– 3 dl száraz fehérbor

– 10 dkg mogyoróhagyma

– 4 gerezd fokhagyma

– petrezselyem

– bors

A fekete kagyló tengerész módra recept elkészítése

A kagylókat hideg vízben megmosom, a szennyeződéseket lekaparom, leöblítem. Ha találok nyitott kagylót azt kidobom.

Egy nagy lábosba beleteszem a fekete kagylókat, hozzáadom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet és rápréselem a fokhagymát. Hozzáöntöm a fehérbort és közepes lángon 6 – 8 percet főzöm. Néha megkeverem.

Mikor az összes fekete kagyló kinyílt akkor elkészült a kagyló tengerész módra.

Egy mély leveses tányérban tálalom, köretként sült krumplit szolgálhatunk fel.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW