Fehérboros sertésragu
Ha már unjuk a hagyományos paprikás sertéspörköltet, kiváló alkalom kipróbálni ezt a fehérboros sertésragu receptet, egyszerűen , gyorsan egy finom ételt varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók a fehérboros sertésragu recepthez
4 személyre
– 60 dkg sertéscomb
– 2 darab közepes sárgarépa
– 3 mogyoróhagyma vagy 1 vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 3 paradicsom
– 20 dkg gomba
– 2dl száraz fehérbor
– vaj
– só, bors
– leveskocka
A fehérboros sertésragu elkészítése
Egy lábosban kevés olajon megolvasztom a vajat, beleteszem a kockákra darabolt sertéscombot és minden oldalát megpirítom. kiveszem és félreteszem a húst.
Beleteszem a lábosba és megpárolom a vékonyra szeletelt hagymát, rápréselem a fokhagymát, majd hozzáadom a húst és ráöntöm a fehérbort, pár percet így főzöm és hozzáadom a karikákra szeletelt sárgarépát, a meghámozott és feldarabolt paradicsomot és a felszeletelt gombát. megsózom, megborsozom, ízlés szerint rámorzsolhatok egy zöldségleves kockát és kis tűzön 45 perc alatt készre főzöm.
A fehérboros sertésragu kiválóan alkalmas rizzsel vagy tésztával de akár sült krumplival tálalva.