Fehérboros nyúlragu
Fehérboros nyúlragu recept hozzávalói
– 1 nyúl feldarabolva
– 5 darab mogyoróhagyma
– 1 evőkanál vaj
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál liszt
– 3 dl fehérbor
– 30 dkg champion gomba
– babérlevél
– kakukkfű
– só, bors
A fehérboros nyúlragu recept elkészítése
Egy öntöttvas edényben a vajat az olívaolajjal megolvasztom.
A nyúl darabokat megforgatom a lisztben, majd beleteszem az edénybe, 2-3 percig megkapatom minden oldalát, megsózom, megborsozom.
Hozzáadom a fehérbort, a ketté vágott mogyoróhagymákat, babérlevelet, kakukkfüvet.
Lefedem és kis lángon főzöm 20 percet, majd hozzáadom a megtisztított felszeletelt gombákat és még 20 percet főzöm.
A végén hozzákeverhetek 2-2 evőkanál tejföl és mustár keveréket.