Endívia saláta almával
Az endívia egy saláta más néven cikória származási helye Belgium, pincében sötétben termelik a cikória gyökeréről nő ki. Az endívia nagyon sok ásványi sót, főleg szelént és vitamint ( B9, C, A ) tartalmaz, magas a rost tartalma kalória tartalma alacsony igen egészséges növény, kiválóan alkalmas fogyókúrázóknak. Sokféleképpen elkészíthető főzve, vagy nyersen salátának. Most egy klasszikus almás diós endívia salátát mutatok be.
Hozzávalók az endívia saláta almával recepthez
4 személyre
– 4 endívia
– 2 alma
– 10 dekagramm dióbél
– 5 dekagramm gouda sajt
– 1 mogyoróhagyma
– 4 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál dióolaj
– 1 evőkanál balzsamecet
– fél citrom leve
Almás endívia saláta elkészítése
Egy salátás tálba helyezem a megmosott megszárított endívia leveleket, a kockákra darabolt almát és gouda sajtot valamint a dióbelet.
Egy külön tálban összekeverem a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát az olajakkal, citrom levével, balzsamecettel, megsózom, megborsozom, majd ráöntöm az endívia salátára.