Elzászi hagymás lepény, Tarte flambée

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Pizza

elzászi hagymás lepényEgy klasszikus pillanatok alatt elkészíthető hagymás lepény, ahogy Elzászban csinálják.

Az elzászí hagymás lepény hozzávalói

A tésztához

– 10 evőkanál liszt

– 1 kávéskanál élesztő

– 2 evőkanál olívaolaj

– 1 csipet só

– 1 dl víz

A feltéthez

– 2 db vöröshagyma

– 10 dkg szalonna

– vaj

– 2 dl tejföl

– szerecsendió

– bors

Az elzászi hagymás lepény recept elkészítése

Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízbe, majd egy tálban a lisztet, sót, olajat és az élesztős vizet összekeverem, összegyúrom és félreteszem pihenni.

Egy serpenyőben a vékony gyufaszál nagyságú feldarabolt szalonnát megpirítom, majd félreteszem.

A serpenyőbe teszek egy dió nagyságú vajat és beleteszem a karikákra szeletelt hagymát pár percet pirítom, ráreszelek egy kis szerecsendiót és belekeverem a tejfölt.

A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom, ráteszem a hagymás tejfölös szószt, megszórom a szalonnával és 210 fokos előmelegített nagyon meleg sütőbe teszem 5 percet, és el is készült az elzászi hagymás lepény.

A tarte flambée-t, azaz elzászi hagymás lepényt egy salátával főételként fogyaszthatjuk. 

 

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW