Elzászi hagymás lepény, Tarte flambée
Egy klasszikus pillanatok alatt elkészíthető hagymás lepény, ahogy Elzászban csinálják.
Az elzászí hagymás lepény hozzávalói
A tésztához
– 10 evőkanál liszt
– 1 kávéskanál élesztő
– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 csipet só
– 1 dl víz
A feltéthez
– 2 db vöröshagyma
– 10 dkg szalonna
– vaj
– 2 dl tejföl
– szerecsendió
– bors
Az elzászi hagymás lepény recept elkészítése
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízbe, majd egy tálban a lisztet, sót, olajat és az élesztős vizet összekeverem, összegyúrom és félreteszem pihenni.
Egy serpenyőben a vékony gyufaszál nagyságú feldarabolt szalonnát megpirítom, majd félreteszem.
A serpenyőbe teszek egy dió nagyságú vajat és beleteszem a karikákra szeletelt hagymát pár percet pirítom, ráreszelek egy kis szerecsendiót és belekeverem a tejfölt.
A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom, ráteszem a hagymás tejfölös szószt, megszórom a szalonnával és 210 fokos előmelegített nagyon meleg sütőbe teszem 5 percet, és el is készült az elzászi hagymás lepény.
A tarte flambée-t, azaz elzászi hagymás lepényt egy salátával főételként fogyaszthatjuk.