Egyszerű zöldségalaplé

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Egészséges

egyszerűNagyon könnyen készíthetünk zöldség alaplevet, amit később könnyen felhasználhatunk a receptjeinkhez. Így elkerüljük a mindenféle ipari leveskockákat. Az egyszerű zöldség alaplé alapja a hagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller és ezen kívül, hogy még mit teszünk bele az a saját fantáziánkra van bízva. Csak friss egészséges vegyszermentes lehetőleg bió zöldségeket használjunk. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, így lefagyasztva hónapokig eláll a zöldségalaplé.

Hozzávalók az egyszerű zöldség alaplé recepthez

– 6 darab sárgarépa

– 1 darab fehérrépa

– 1 zeller gumó

– 3 darab vöröshagyma

– 1 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 ág kakukkfű

– 2 babérlevél 2 szegfűszeggel megszúrva

– 8-10 darab fekete bors

Az egyszerű zöldség alaplé recept elkészítése

Az összes zöldséget meghámozzuk, feldaraboljuk beletesszük egy lábasba hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük 2 liter vízzel.

Felforraljuk, majd mérsékelt lángon legalább két órán át főzzük.

Ezek után leszűrjük és kész is van a zöldség alaplé.

zöldség

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW