Egyszerű zöldségalaplé
Nagyon könnyen készíthetünk zöldség alaplevet, amit később könnyen felhasználhatunk a receptjeinkhez. Így elkerüljük a mindenféle ipari leveskockákat. Az egyszerű zöldség alaplé alapja a hagyma, sárgarépa, fehérrépa, zeller és ezen kívül, hogy még mit teszünk bele az a saját fantáziánkra van bízva. Csak friss egészséges vegyszermentes lehetőleg bió zöldségeket használjunk. Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, így lefagyasztva hónapokig eláll a zöldségalaplé.
Hozzávalók az egyszerű zöldség alaplé recepthez
– 6 darab sárgarépa
– 1 darab fehérrépa
– 1 zeller gumó
– 3 darab vöröshagyma
– 1 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 ág kakukkfű
– 2 babérlevél 2 szegfűszeggel megszúrva
– 8-10 darab fekete bors
Az egyszerű zöldség alaplé recept elkészítése
Az összes zöldséget meghámozzuk, feldaraboljuk beletesszük egy lábasba hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük 2 liter vízzel.
Felforraljuk, majd mérsékelt lángon legalább két órán át főzzük.
Ezek után leszűrjük és kész is van a zöldség alaplé.