Egyszerű rémoulade mártás
Egyszerű rémoulade mártás, szósz recept
A rémoulade szósz, vagy mártás valójában nem más mint egy majonéz csak mustár is bele van keverve.
A egyszerű rémoulade mártás hozzávalói
– 1 tojás sárgája
– 1 evőkanál dijoni mustár
– 2 evőkanál ecet
– 2 dl olaj
– só, bors
A rémoulade mártás elkészítése
Egy salátatálba a tojás sárgáját, a mustárt és két csepp ecetet összekeverek. Folyamatosan habverővel kevergetve apránként hozzáadagolom az olajat, míg egy majonézhez hasonló szószt kapok. Végül folyamatosan habverővel verve hozzáadagolom a két evőkanál ecetet.
A rémoulade mártást elkészíthetem elektromos habverővel is, akkor az összes belevalót egy tálba helyezem és addig verem míg megfelelő sűrű nem lesz.