Egyszerű paradicsomos húsgombóc
Az elronthatatlan ízekben gazdag egyszerű paradicsomos húsgombóc ebédre.
A paradicsomos húsgombóc recept hozzávalói
– 30 dkg darált marhahús
– 20 dkg darált borjúhús
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 tojás sárgája
– 1 mogyoróhagyma
– 4 evőkanál zsemlemorzsa
– 5 dl paradicsompüré
– 1 kávéskanál oregánó
– 1 kávéskanál bazsalikom
– 1 csipet szerecsendió
– 1 evőkanál finomra szeletelt petrezselyem
– só, bors
Az egyszerű paradicsomos húsgombóc elkészítése
Egy tálba teszem a darált húsokat, a tojás sárgáját, rápréselem a fokhagymát, hozzáadom a zsemlemorzsát és ráreszelek egy kis szerecsendiót, megsózom, megborsozom. Az egészet alaposan összekeverem és kis gombócokat formálok.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon, kis tűzön megpirítom a húsgombócokat minden oldalon kb. 10 perc alatt, majd kiszedem és félreteszem.
A serpenyőben kevés olívaolajon 3 percet pirítom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, hozzáadom a paradicsompürét, oregánót, bazsalikomot, megsózom, megborsozom, összekeverem, majd belehelyezem a húsgombócokat és kis lángon lefedve 30 percet főzöm. Néha megkeverem, a végén ráhintem a petrezselymet és el is készült az egyszerű paradicsomos húsgombóc.
A paradicsomos húsgombóc tésztával vagy rizzsel tálalva kiváló.
Hasonló paradicsomos receptek
Paradicsomos húsgombóc olasz módra