Egyszerű paella
A spanyolok nemzeti étele a paella, ahány ház annyiféle képen készítik. Egyszerű elkészíteni csak a főzési folyamatokat kell betartani.
Kell egy nagyobb serpenyő vagy wok, hogy minden kényelmesen beleférjen. Mielőtt elkezdenénk a főzést minden hozzávalót készítsünk elő a paella – hoz.
Az egyszerű paella recept hozzávalói
– 50 dkg rizs
– 20 dkg chorizo
– 20 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
– 20 dkg fagyasztott zöldborsó
– 20 dkg csirkemell filé vagy sült csirkecomb
– 4 darab paradicsom
– 4 hagyma
– 4 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál kurkuma
– 1 kaliforniai piros paprika
– 1 liter zöldségleves alaplé
– olívaolaj
– só, bors
Az egyszerű paella recept elkészítése
A hozzávalókat előkészítem. A paradicsomokat meghámozom, négy felé vágom, a magokat kidobom.
A hagymát lereszelem, a kaliforniai paprikát vékony fél centis darabokra szeletelem.
A chorizot karikákra szeletelem.
A csirkemell filét vékony csíkokra szeletelem.
A serpenyőben olívaolajat melegítek, beleteszem a csirkemell filét és aranybarnára sütöm, majd kiveszem és félreteszem.
A reszelt hagymát beleöntöm a serpenyőbe és pár percet kevergetve fonnyasztom, majd hozzápréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a rizst és a paprika szeleteket.
Pár percet kevergetve főzöm, majd belekeverem a kurkumát. Egy perc után hozzáadom a paradicsomot és felöntöm a felmelegített zöldség alaplével. 15 percet lefedve közepes lángon főzöm.
Hozzáadom a fagyasztott zöldborsót, a karikákra darabolt chorizót, majd öt perc után a fagyasztott tenger gyümölcseit és a félre tett csirkemell filé csíkokat.
Kis lángon 10 percet főzöm és el is készült az egyszerű spanyol paella.