Egyszerű paella

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

egyszerű paellaA spanyolok nemzeti étele a paella, ahány ház annyiféle képen készítik. Egyszerű elkészíteni csak a főzési folyamatokat kell betartani.

Kell egy nagyobb serpenyő vagy wok, hogy minden kényelmesen beleférjen. Mielőtt elkezdenénk a főzést minden hozzávalót készítsünk elő a paella – hoz.

Az egyszerű paella recept hozzávalói

– 50 dkg rizs

– 20 dkg chorizo

– 20 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei

– 20 dkg fagyasztott zöldborsó

– 20 dkg csirkemell filé vagy sült csirkecomb

– 4 darab paradicsom

– 4 hagyma

– 4 gerezd fokhagyma

– 1 evőkanál kurkuma

– 1 kaliforniai piros paprika

– 1 liter zöldségleves alaplé

– olívaolaj

– só, bors

Az egyszerű paella recept elkészítése

A hozzávalókat előkészítem. A paradicsomokat meghámozom, négy felé vágom, a magokat kidobom.

A hagymát lereszelem, a kaliforniai paprikát vékony fél centis darabokra szeletelem.

A chorizot karikákra szeletelem.

A csirkemell filét vékony csíkokra szeletelem.

A serpenyőben olívaolajat melegítek, beleteszem a csirkemell filét és aranybarnára sütöm, majd kiveszem és félreteszem.

A reszelt hagymát beleöntöm a serpenyőbe és pár percet kevergetve fonnyasztom, majd hozzápréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a rizst és a paprika szeleteket.

Pár percet kevergetve főzöm, majd belekeverem a kurkumát. Egy perc után hozzáadom a paradicsomot és felöntöm a felmelegített zöldség alaplével. 15 percet lefedve közepes lángon főzöm.

Hozzáadom a fagyasztott zöldborsót, a karikákra darabolt chorizót, majd öt perc után a fagyasztott tenger gyümölcseit és a félre tett csirkemell filé csíkokat.

Kis lángon 10 percet főzöm és el is készült az egyszerű spanyol paella.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám