Nyers céklasaláta
Egyszerű nyers céklasaláta recept
A cékla igen egészséges növény, most nem részletezem a rengeteg jó hatását, de főzésnél elveszíti a tápértékét ezért érdemes nyersen fogyasztani. A céklasalátánál egyszerűbben elkészíthető savanyúság szinte nem is létezik, készíthetjük csak citromosan olívaolajjal, vagy egy gyors vinaigrette szósszal. Az alábbi céklasaláta recept vinaigrette szósszal készült.
A céklasaláta recept hozzávalói
– 1 nyers cékla
– 1 evőkanál dijoni mustár
– 1 evőkanál balzsamecet
– 2 evőkanál olívaolaj
– petrezselyem
– só, bors
Az egyszerű céklasaláta recept elkészítése
A céklát meghámozom, majd lereszelem.
Elkészítem a vinaigrette szószt, a dijoni mustárt összekeverem a balzsamecettel, majd apránként hozzákeverem az olívaolajat. Megsózom, megborsozom.
A reszelt céklát és az apróra szeletelt petrezselymet összekeverem a vinaigrette szósszal, és el is készült az egyszerű céklasaláta.