Egyszerű francia borjúragu

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek, Nemzetek konyhája

francia borjúraguA francia konyha egyik legnépszerűbb étele a gombás tejfölös borjúragu azaz a blanquette de veau. Általában rizzsel tálalják, de tálalhatjuk tésztával vagy főtt burgonyával is.

A francia borjúragu hozzávalói

– 1 kg borjúlapocka

– 3 sárgarépa

– 1 vöröshagyma

– 2 evőkanál liszt

– 1 leveskocka

– 2 dl száraz fehérbor

– 20 dkg gomba

– 2 dl tejföl

– 1 tojás sárgája

– 1 citrom

– vaj

Az egyszerű francia borjúragu recept elkészítése

A borjúlapockát 3 cm-es kockákra darabolom.

A hagymát vékonyra szeletelem, a sárgarépát karikákra szeletelem.

Egy lábosban a vajat megolvasztom, majd beleteszem a borjúhús darabokat és pár perc alatt fehéredésig pirítom.

Megszórom a liszttel, összekeverem beleöntök 2-3 pohár vizet, majd belemorzsolom a leveskockát.

Hozzáadom a száraz fehérbort, a sárgarépát és a hagymát.

Felöntöm annyi vízzel hogy ellepje és kis közepes tűzön 2 órát főzöm.

10 perccel a főzési idő vége előtt beleteszem a felszeletelt gombát.

A tejfölt összekeverem a tojás sárgájával és egy citrom levével, belekeverem a borjúraguba és pár perc múlva melegen tálalom.

A francia borjúragut általában rizzsel tálalom.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




Recept Parádé

FREE
VIEW