Egyszerű elzászi kuglóf

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Desszertek, Nemzetek konyhája

elzászi kuglóf

Gyorsan egyszerűen elkészíthető kuglóf recept, ahogy Elzászban készítik. 

Az elzászi kuglóf hozzávalói

– 50 dkg liszt

– 8 dkg cukor

– 12,5 dkg vaj

– 2 tojás

– 1 pohár tej

– 20 gramm élesztő

– 20 darab mandula

– 10 dkg mazsola

– 1 csipet só

Az elzászi kuglóf recept elkészítése

Egy kuglóf formát alaposan kivajazok és belehelyezem a mandula darabokat.

A sütőt előmelegítem 210 fokon.

Egy keverőtálba teszem a lisztet, cukrot, csipet sót, hozzáadom a szoba hőmérsékletű kockákra darabolt vajat a két tojást, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáöntöm a langyos tejet.

Géppel összekeverem, majd belekeverem a mazsolát. 

A tésztát beleöntöm a kuglóf formába, letakarom, egy konyharuhával, kinyitom a sütő ajtaját és az ajtóra helyezem a kuglóf formát és fél órát hagyom a tésztát kelni.

Mikor a tészta megkelt beteszem a sütőbe 30 percre.

Ellenőrzöm egy hegyes késsel, hogy megsült-e, ha kell visszateszem 5-10 percet 180 fokos sütőbe.

A kuglóf formában hagyom kihűlni, majd kiveszem és meghintem porcukorral.

 

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW