Egyszerű elzászi kuglóf
Gyorsan egyszerűen elkészíthető kuglóf recept, ahogy Elzászban készítik.
Az elzászi kuglóf hozzávalói
– 50 dkg liszt
– 8 dkg cukor
– 12,5 dkg vaj
– 2 tojás
– 1 pohár tej
– 20 gramm élesztő
– 20 darab mandula
– 10 dkg mazsola
– 1 csipet só
Az elzászi kuglóf recept elkészítése
Egy kuglóf formát alaposan kivajazok és belehelyezem a mandula darabokat.
A sütőt előmelegítem 210 fokon.
Egy keverőtálba teszem a lisztet, cukrot, csipet sót, hozzáadom a szoba hőmérsékletű kockákra darabolt vajat a két tojást, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáöntöm a langyos tejet.
Géppel összekeverem, majd belekeverem a mazsolát.
A tésztát beleöntöm a kuglóf formába, letakarom, egy konyharuhával, kinyitom a sütő ajtaját és az ajtóra helyezem a kuglóf formát és fél órát hagyom a tésztát kelni.
Mikor a tészta megkelt beteszem a sütőbe 30 percre.
Ellenőrzöm egy hegyes késsel, hogy megsült-e, ha kell visszateszem 5-10 percet 180 fokos sütőbe.
A kuglóf formában hagyom kihűlni, majd kiveszem és meghintem porcukorral.