Egyszerű csalánleves
A csalán főleg ismert a gyógyhatásáról de többféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. Inkább tavasszal, biztonságos helyről, erdőből ahol biztosan nem érte vegyszeres szennyeződés, vagy a saját kertünkből begyűjtjük a friss zsenge csalánleveleket egy csalánleves recept elkészítéséhez. Természetesen ajánlott gumikesztyűt használni.
Hozzávalók az egyszerű csalánleves recepthez
– 4-5 marok csalánlevél
– 3 darab burgonya
– 1 fej vöröshagyma
– 1 evőkanál vaj
– 1 dl tejföl
– 1 leveskocka
A csalánleves recept elkészítése
A meghámozott és kockákra darabolt burgonyát a vékonyra szeletelt hagymával egy lábosban a vajon megpirítom 5-10 percen át, majd hozzáadom a megmosott, vékonyra felszeletelt csalánlevelet, rámorzsolom a leveskockát és felöntöm 1 liter vízzel. Kb. 40 percet főzöm, majd összemixelem és hozzákeverem a tejfölt és kész is a csalánleves.