Egyszerű csalánleves

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Előételek, Levesek

A csalán főleg ismert a gyógyhatásáról de többféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. Inkább tavasszal, biztonságos helyről, erdőből ahol biztosan nem érte vegyszeres szennyeződés, vagy a saját kertünkből begyűjtjük a friss zsenge csalánleveleket egy csalánleves recept elkészítéséhez. Természetesen ajánlott gumikesztyűt használni.

Hozzávalók az egyszerű csalánleves recepthez

– 4-5 marok csalánlevél

– 3 darab burgonya

– 1 fej vöröshagyma

– 1 evőkanál vaj

– 1 dl tejföl

– 1 leveskocka

A csalánleves recept elkészítése

A meghámozott és kockákra darabolt burgonyát a vékonyra szeletelt hagymával egy lábosban a vajon megpirítom 5-10 percen át, majd hozzáadom a megmosott, vékonyra felszeletelt csalánlevelet, rámorzsolom a leveskockát és felöntöm 1 liter vízzel. Kb. 40 percet főzöm, majd összemixelem és hozzákeverem a tejfölt és kész is a csalánleves.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám