Egyben sült sertéscomb lábasban sütve
Könnyen elkészíthető a lábasban sült sertéscomb, néhány zöldséggel és a hús nem szárad úgy ki mint a sütőben sütve.
Hozzávalók az egyben sült sertéscomb recepthez
– 80 dkg sertéscomb
– 2 darab répa
– 1 paradicsom
– 1 vöröshagyma
– 1 mogyoróhagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 zeller levél
– 25 dkg gomba
– 1 dl száraz fehérbor
– 1 evőkanál liszt
– 1 babérlevél
– 2 db szegfűszeg
– petrezselyem
– 1 ág kakukkfű
– só, bors
Az egyben sült sertéscomb recept elkészítése
A sertéscombot megszurkálom és beledugom a fokhagymát, megsózom, megborsozom.
Egy lábosban olajat és vajat melegítek, beleteszem a sertéscombot, minden oldalán megpirítom kb. 5- 10 percen keresztül, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet, a kakukkfű ágat, a vastag karikákra szeletelt répát , a felszeletelt vöröshagymát, és a négy fele darabolt paradicsomot. A babérlevélbe beleszúrom a két szegfűszeget és ezt is beledobom a lábasba. A vastagra szeletelt gombákat is hozzáadom.
Öt perc után kevergetés közben beleszórok egy evőkanál lisztet, meglocsolom a fehérborral, majd hozzáadom a durván felszeletelt zellerlevelet és felöntöm fél liter vízzel. Felforralom, majd kis lángon egy másfél órát főzöm. A fele főzési időnél megfordítom a sertéscombot.
Ha elkészült az egyben sült sertéscomb, akkor felszeletelem és tésztával vagy krumplipürével tálalom a főtt zöldségekkel és meglocsolom a főzőlével.