Egyben sült sertéscomb lábasban sütve

By : | 0 Hozzászólás | On : | Kategória : Főételek

egybenKönnyen elkészíthető a lábasban sült sertéscomb, néhány zöldséggel és a hús nem szárad úgy ki mint a sütőben sütve.

Hozzávalók az egyben sült sertéscomb recepthez

– 80 dkg sertéscomb

– 2 darab répa

– 1 paradicsom

– 1 vöröshagyma

– 1 mogyoróhagyma

– 1 gerezd fokhagyma

– 1 zeller levél

– 25 dkg gomba

– 1 dl száraz fehérbor

– 1 evőkanál liszt

– 1 babérlevél

– 2 db szegfűszeg

– petrezselyem

– 1 ág kakukkfű

– só, bors

Az egyben sült sertéscomb recept elkészítése

A sertéscombot megszurkálom és beledugom a fokhagymát, megsózom, megborsozom.

Egy lábosban olajat és vajat melegítek, beleteszem a sertéscombot, minden oldalán megpirítom kb. 5- 10 percen keresztül, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt mogyoróhagymát, petrezselymet, a kakukkfű ágat, a vastag karikákra szeletelt répát , a felszeletelt vöröshagymát, és a négy fele darabolt paradicsomot. A babérlevélbe beleszúrom a két szegfűszeget és ezt is beledobom a lábasba. A vastagra szeletelt gombákat is hozzáadom.

Öt perc után kevergetés közben beleszórok egy evőkanál lisztet, meglocsolom a fehérborral, majd hozzáadom a durván felszeletelt zellerlevelet és felöntöm fél liter vízzel. Felforralom, majd kis lángon egy másfél órát főzöm. A fele főzési időnél megfordítom a sertéscombot.

Ha elkészült az egyben sült sertéscomb, akkor felszeletelem és tésztával vagy krumplipürével tálalom a főtt zöldségekkel és meglocsolom a főzőlével.

Share This Post!

Vélemény, hozzászólás?

reklám




A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

Recept Parádé

FREE
VIEW